Så mycket lägger andra på presenter till läraren

Utöver det rent praktiska bestyret med att samla in pengarna så riskerar klassföräldern att hamna i blåsvädret när kommer till hur mycket som är rimligt att samla in till en terminsgåva. Och vår erfarenhet är att det kan bli ganska tuffa diskussioner. Så vi på klassforalder.nu beslöt oss för att hjälpa till – så gott det går. Vi vände oss till likasinnade, det vill säga andra föräldrar med skolbarn, på Facebook och ställde frågan: hur mycket tycker du är lagom att bidra med per familj till en klassgemensam present till läraren i slutet av terminen?

52 procent av de svarande uppgav att de tycker att det är rimligt med mindre än 50 kronor, och resterande 48 procent att det var rimligt med 50 kronor eller mer.

De fick dessutom frågan om de någon gång köpt en egen present (från bara sitt barn) till barnets lärare. Där uppgav 69 procent att de gjort det och 31 procent att de aldrig gjort det.

Informationen kanske inte löser alla dina bekymmer med insamlingen men förhoppningsvis så ger den dig lite inspiration och argument – och vetskapen om att läraren ofta får fler presenter kanske tar bort det värsta pressen att hitta den perfekta tackgåvan.

Läs också:

Lärarna tipsar: bästa presenterna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *