10 kreativa sätt att tjäna pengar till er klasskassa

Stress och ångest är inga ovanliga känslor när frågan om hur klassresan ska finansieras dyker upp på bordet. Men uppdraget att dra in pengar till klasskassan kan vara väldigt kul och lärorikt för både barn och vuxna. Här är 10 aktiviteter värda att kika närmare på.

  1. Påskäggsjakt. Märk ut en bana i skogen där ni låter barnen gömma Kinder-ägg eller liknande. Klä ut klassens barn till påskkärringar, tuppar och harar och placera ut dom längs banan. Bjud in barnfamiljer i området och sälj biljetter till påskpromenad med äggjakt. Passa på att sälja kaffe och korv samtidigt.
  2. Skolfest. Fixa en fest och tjäna pengar på inträde och snacksförsäljning. Ni kan ordna en fest för den egna klassen, årskullen eller för de yngre klasserna på skolan.
  3. Spökvandring. Klä ut barnen till spöken och monster, märk ut en lagom lång bana i skogen och sälj biljetter i området till spökvandring. Förslagsvis kör ni efter mörkrets inbrott i samband med Halloween. Passa på att sälja korv och kaffe vid målgången.
  4. Fika. Få extra utväxling av den klassiska sälja fika-aktiviteten genom att välja säljtillfälle med omsorg. Att sälja kaffe och bulle vid kyrkogården under allhelgona-helgen eller utanför vallokalen på valdagen ger garanterat bättre klirr i kassan än utanför Ica en vanlig kväll i veckan. Kom ihåg att märka alla bakverk med innehållsförteckning om ni bakar själva – så era kunder kan se vad som finns i vid eventuella allergier.
  5. Egen kokbok. Samla in klassens favoritrecept och gör en användbar kokbok som ni sedan säljer. Låt barnen själva illustrera eller fota till sina recept. Gör ni kokboken lagom till jul så blir det en perfekt julklapp till andra barnfamiljer, vänner och familj.
  6. Tjänster. Erbjud enklare tjänster i området mot betalning – det kan exempelvis vara att gå till återvinningsstationen med skräp, rensa ogräs eller att rasta hundar.
  7. Vernissage. Låt barnen skapa sin egen konst och bjud in till vernissage där ni säljer förfriskningar och givetvis den utställda konsten. Varför inte en guidad visning där barnen turas om att hålla i turen?
  8. Förställning/talangshow/konsert. Låt barnen sätta ihop en egen  föreställning och sälj biljetter till nära och kära.
  9. Pantflaskor. Knacka dörr och samla in pantflaskor och burkar från grannarna. Förslagsvis så sätter ni upp lappar i området och berättar när ni har för avsikt att komma och hämta pantflaskor och burkar -– det brukar gå snabbare och ge bättre utdelning än om ni knackar dörr utan förvarning.
  10. Loppis. Samla in prylar som söker nytt hem, gör en loppis och låt vinsten gå till klasskassan. Ett alternativ till den klassiska långbords-loppisen är att sälja prylarna via Tradera.

Läs mer om klasskassan:

Barnens favoriträtter blev till klirr i kassan

Bankens bästa råd om klasskassor

Viktigt om insamlingar

Alla artiklar på klassförälder.nu

2 comments Add yours

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *