7 bästa aktiviteterna med klassen – enligt kidsen

Tipspromenad och disco med saft och popcorn i all ära, men vad blir det för klassaktiviteter när ungarna får välja själva? Vi skickade ut vår juniorreporter på skolgården för att ta reda på vad som går hem – på riktigt!

Nä – salta pinnar och blandsaft till tonerna av Carola är inte lika hett som det en gång varit. Inte heller tipspromenaden där alla vinner varsin reflex och clementin står högt i kurs när skolbarnen i Järla skola berättar som sina drömaktiviteter med klassen.

Andréa i årskurs 4 berättar för vår juniorreporter Ester:

– Om jag fick välja vad vi skulle göra med klassen så skulle vi åka till en strand. Där skulle vi bada och alla skulle få lära sig att fiska. Sen skulle vi grilla på kvällen allihop.

Även Emelie, årskurs 4, är inne på att vatten och utflykt är en bra idé när klassföräldrarna ska arrangera en aktivitet:

– Jag vill åka till en rolig vattenpark med klassen. Då skulle vi få vara själva där, fast det skulle vara några vuxna med. Och så skulle alla få ha med sig pengar så vi kan köpa glass.

Och glass står högt i kurs även hos Isabelle, årskurs 4:

– Att klassföräldrarna tar med klassen till en nöjespark. Och att vi fick ta med egna pengar till sockervadd, glass och snacks!

Men klassfesten är inte död som populär klassaktivitet. Det är barnen överens om. Tvärt om, den har bara utvecklats något sedan vi klassföräldrar själva gick på disco.

– Jag skulle vilja att ha en klassfest i skolan. Där alla sov över i klassrummet och hade massor av snacks och chips. Och så skulle vi spela musik också, berättar Wera i årskurs 4.

Kalle i årskurs 2 vill åka utomlands. Det spelar inte så stor roll var, men en resa någonstans utanför Sverige tillsammans med klassföräldrarna och skolkamraterna kommer högst på listan av drömaktiviteter.

Alicia, årskurs 2, vill också ut resa, men inte nödvändigtvis lika långt:

– Jag vill åka till en djurpark med min klass. Och titta på djuren.

Juniorreporterns eget tips till klassföräldrar som står inför utmaningen att hitta på något med hela klassen är att satsa på rörelse och lek:

– Jag skulle vilja åka till ett studsmatteland med alla i klassen. Det verkar jättekul!

Läs också:

7 tips som räddar klassfesten

Klassfesten som enade klassen

Posted in Okategoriserade

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *