Vinn pengar till klasskassan

Har ni sålt kakor och tubsockor så det räcker och blir över – men ändå inte pengar nog till klassresan? Testa att tävla! Det finns fler stora, seriösa, tävlingar och aktiviteter som vänder sig skolklasser och där det finns rejäla vinstpotter. Så som Batterijakten och Pantresan.

I de flesta fall så vänder sig arrangörerna till skolan och har en pedagogisk agenda som krokar i skolplanen –  inget för dig som klassförälder att driva på egen hand med andra ord. Men du kan tipsa skolan och erbjuda ditt stöd. Här är tre tävlingar som är värda hålla koll på:

  1. Pantresan. Arrangeras av Returpack/pantamera. Barnen får lära sig mer om hållbarhet, återvinning och pant. https://pantamera.nu/pantresan/
  2. Kartongmatchen. Arrangeras i ett samarbete mellan Tetra Pak och WWF där barnen får lära sig om återvinning av dryckeskartonger. Årets tävling är dock redan i full gång! https://kartongmatchen.se/
  3. Batterijakten. Arrangeras i ett samarbete mellan Håll Sverige Rent, Varta batterier, El-kretsen och Clas Ohlson. Riktar sig till årskurs 4 med målet att öka miljömedvetenheten. 2019-års tävling är avslutad – men håll utkik efter information för 2020.

Men rätt som det är så dyker det upp initiativ där du som klassförälder kan ta initiativet tillsammans med klassen. Håll utkik på sajten skoltävlingar.se – där hittar du ett urval av pågående och kommande tävlingar som vänder sig till barn och ungdomar. http://skoltavlingar.se/ 

Har du tips på bra tävlingar? Tipsa i kommentarsfältet nedan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *