Pengar till klasskassan OCH ett bättre samhälle

Vi på klassförälder.nu brinner som ni vet för att skapa ett vettigt alternativ för att tjäna pengar till klasskassan. Och nu har vi hittat en själsfrände.

I skrivande stund pågår det vilda diskussioner i de svenska klassrummen: Vad ska vi sälja för att dra in pengar till klasskassan den här terminen? Och suckarna från trötta föräldrar hörs långt ut på skolgården. Allt för många av oss har fortfarande kvar lådor med kakor i förrådet från förra gången. Och blir lätt illamående vid tanken på ännu en familjemiddag med tysk salami.

Vi på klassförälder.nu brinner som ni vet för att skapa ett vettigt alternativ för att tjäna pengar till klasskassan. Och i år har vi hittat en själsfrände – Majblomman. Att sälja majblommor är ett utmärkt sätt att dra in pengar till klasskassan och samtidigt göra världen lite bättre. Majblomman är en ideell barnrättsorganisation med den sympatiska ambitionen att motverka barnfattigdom.

Standardupplägget är att klassen får behålla tio procent av sin försäljning och barnen som är med får behålla ytterligare tio procent av sin egna insamling. Och enligt Majblommans kundtjänst så finns det möjlighet – förutsatt att barnen godkänt det – att göra om upplägget så även barnens individuella förtjänst går till klassen (det vill säga totalt 20 procent av insamlingen). Resten av intäkterna går till Majblomman och deras verksamhet.

Årets insamling börjar den 23 april kl 12.00.

Här kan ni läsa mer om hur det går till och anmäla er: https://majblomman.se/salj-majblommor/salj-majblommor/

Fakta: Majblomman
Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som sedan 1907 arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. De samlar in pengar genom att barn och volontärer i hela Sverige deltar i försäljningen av majblommor varje år. Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till kan ansöka om ekonomiskt stöd till och med det år då barnet fyller 18 år.

Mer om klasskassan:

Då får du samla in pengar i klassen

Städa naturen och tjäna pengar till klasskassan


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *