Prata med klassen och skolan om Corona

Som klassförälder har du säkerligen upplevt den senaste tidens ganska konstiga värld, där vi plötsligt pratar om smittorisk, isolering, ansiktsskydd och alla andra skrämmande och nya delar av vardagen.

Du kanske har fått mail från skolan. Kanske har du fått flera stycken, med nya budskap allteftersom situationen förändras.

Det är många frågor, och många olika besked. En del skolor tycker man ska stanna hemma om man ens varit utomlands, och andra meddelar att allt är som vanligt och att alla ska komma till skolan. Det går rykten om att viruset inte är smittsamt för barn, och andra rykten säger at så inte är fallet. Du tittar på nyheterna, och tycker dig höra en sak. Sen säger skolan kanske någonting annat. Vad är det som gäller och vad ska vi göra?

Vi på Klassförälder.nu har givetvis inte svaren på allt detta. Den typen av information hittar du bäst på till exempel Folkhälsomyndighetens hemsida och krisinformation.se. Vad vi däremot har är ett gott råd: prata med barnen, de andra föräldrarna i klassen och prata med skolan.

Som klassförälder kan du hjälpa till genom att exempelvis ta kontakt med klassföreståndare eller rektor och fråga om det finns någonting ni kan hjälpa till med. Lärare och föreståndare för skolan har en extremt svår uppgift, som inte blir lättare av upprörda och rädda föräldrar. Vad vi alla vill ha är information, och kanske en plan. Det är viktigt att komma ihåg att känslorna lätt svallar över när man är rädd. Men att era barns lärare faktiskt är helt och hållet på er sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *