Klassförälder på distans

Många skolklasser runt om i landet stryker sina klassmöten i dessa Coronatider. Och det är jättetrist! För vi vet alla det fantastiska som kan hända på ett klassmöte. Du kan komma hem med vinstlotten, som nybliven klassförälder. Att vi måste hoppa över det klassiska föräldramötet är inte något skäl för att träffas. Faktum är att det kan vara lättare, roligare och effektivare att ses digitalt! Här är några snabba tips, från basic stuff till expertnivå, för hur du rockar föräldramötet digitalt.

Galaxer i mina braxer, jag kan distansmötas.

Level 1: (Basic) Zoom-möte.

Alla är vi Kapten Zoom nuförtiden. Zoom är rena drömmen för ett föräldramöte. Hur ofta har ni inte önskat er en mute-knapp på ett verkligt föräldramöte? Och Klassföräldern är host, det är sen gammalt. Det står i bondepraktikan. Klassföräldern bestämmer vem som får prata. Eller synas, för den delen.

Men det är i videoinställningar du tar ditt Zoom-möte till nästa nivå. Be ditt barn ta en bild från ert klassrum. Eller leta rätt på en lämplig rättighetsfri klassrumsbild på unsplash.com. Använd den som videobakgrund. Nu kan du få igenom alla dina planer och upplägg genom att sorgset titta dig omkring i det tomma klassrummet. Sympati för den enda som orkade pallra sig till skolsalen är stark medicin.

Men det stannar inte där. I stället för en stillbild kan du spela in en video och ha som bakgrund. Så om du spelar in en fem minuter lång film där du sitter framför kameran, nickar då och då och säger ‘mmm.’ så kan du smita iväg och kolla litet Netflix ifall föräldramötet blir för segt.

Level 2: (Expert) Föräldramöte i VR

Att sitta och glo på små videobilder är en sak, men man vill ju känna känslan. Lukten av whiteboardpenna och linoleum. Litet för små stolar. Lysrör i taket och stordåd på horisonten.
Men det har ju Covid satt stopp för. Vilket är en tragedi. En tragedi så stor att vi på klassförälder.nu utvecklat ett virtuellt klassrum där föräldrar och lärare kan träffas, gå runt, och planera läsåret tillsammans.

Javisst. Ett riktigt virtuellt klassrum. Du kan gå in i det med PC, Mac, med din mobiltelefon, eller så kan du sätta på dig ett VR-headset och faktiskt gå runt i klassrummet. Du kan ställa in hur du ser ut, eller se ut som en liten robot. Du kan till och med ha din webb-kamera i ett fönster vid din avatar, så att folk kan se hur du ser ut.

Du hittar vårt VR-klassrum på https://framevr.io/klassforalder

Välkommen till föräldramötet 2020!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *