Om klassförälder.nu

Vi vill stärka klassföräldrar i deras förmåga att bidra till en bra sammanhållning i sveriges skolklasser. Vi tror att en bra sammanhållning i klassen bidrar till en trygg och inkluderande miljö i skolan vilket på sikt bidrar till att minska utanförskap, ojämlikhet och segregation samt stärker individen.

Vi vill stärka klassföräldrarnas förmåga genom två steg:

  1. Med relevant, tillgänglig och proffsig information och inspiration kopplat till klassföräldraskapet. Så det blir enklare att göra jobbet som klassförälder riktigt bra. Även om det finns ont om tid och engagemang.
  2. Det ska vara roligt att vara klassförälder! Och det blir roligare om man hjälps åt. Och fler delar med sig av sina erfarenheter. Att vi lär av varandra. Så vi vill uppmuntra till dialog och erfarenhetsutbyte via vårt forum och våra soiala kanaler.

Vi som står bakom klassförälder.nu är Klas, Johan och Susanne, tre klassföräldrar precis som ni. Vi skapade den här sajten och det här forumet när vi själva för första gången hamnade i den situation ni befinner er i nu. Vi hoppas ni ska trivas här. Vi kommer att ha kul tillsammans!

Sajten är under uppbyggnad – så ha tålamod med oss! Och bidra gärna med förbättringsförslag och glada tillrop!